GEWICHTSVERLIES TIPS

De meeste lijners zullen 50% van het verloren gewicht terugkrijgen in het eerste jaar na het verlies. Veel van de rest zal in de komende drie jaar worden teruggevonden.

De meeste mensen weten inherent dat het handhaven van een gezond gewicht beperkt is tot drie dingen: gezond eten, minder eten en actief zijn. Maar echt doen kan moeilijk zijn.

We nemen dagelijks meer dan 200 dieetbeslissingen en de meeste lijken automatisch of gewoon, wat betekent dat we onbewust eten zonder nadenken, overleg of enig geweten over wat of hoeveel voedsel we selecteren en consumeren. Vaak overtreffen gewoontegedrag onze beste bedoelingen.

TIEN GEZONDE GEWOONTEN DIE U MOET VORMEN

1. Volg een maaltijdroutine: eet elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip. Mensen die er op de lange termijn in slagen om af te vallen, hebben doorgaans een regelmatig voedselritme (vermijden van snacks en beten). Een consistent dieet gedurende de hele week en het jaar voorspelt ook het behoud van langdurig gewichtsverlies.

2. Ga voor gezonde vetten: kies ervoor gezonde vetten te eten van noten, avocado en blauwe vis in plaats van fastfood.Transvetten zijn gerelateerd aan een verhoogd risico op hartaandoeningen.

3. Verlaat het gewicht: streef naar 10.000 stappen per dag. Neem de trap en stapt eerder uit een tramhalte om ervoor te zorgen dat uw hartslag elke dag toeneemt.

4. Maak gezonde snacks klaar als je weggaat: verander frites en cupcakes voor vers fruit.

5. Kijk altijd naar de labels: controleer het vet-, suiker- en zoutgehalte op de voedseletiketten.

6. Voorzorg met uw porties: gebruik kleinere borden en drink een glas water, wacht vijf minuten en controleer dan uw honger voordat u een paar seconden terugkeert.

7. Verbreek de duur van de vergadering: verlaag de zittende tijd en verhoog de activiteit in verband met belangrijke gezondheidsvoordelen. De sedentaire verleden tijd is gerelateerd aan overgewicht en obesitas, ongeacht het niveau van fysieke activiteit.

8. Denk aan je drankjes: kies water en beperk het vruchtensap tot een klein glas per dag.

9. Concentreer je op je eten: vertraag en eet terwijl je aan tafel zit, niet op de weg. Interne signalen die de voedselinname reguleren (tekenen van honger / volheid) zijn mogelijk niet zo effectief als ze worden afgeleid.

1O. Zorg altijd voor vijf porties groenten per dag, vers, bevroren of ingeblikt: groenten en fruit hebben een hoge voedingswaarde en een lage energiedichtheid. Het eten van de aanbevolen hoeveelheid levert gezondheidsvoordelen op, waaronder een verminderd risico op kanker en coronaire hartziekten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *