WAT IS DE FUNCTIE VAN PROBIOTICA?

Uw gids om het meeste te halen uit de nuttige insecten in uw lichaam: voor de gezondheid van de darmen, immuniteit, metabolisme en meer.

Als u voedingsnieuws op dezelfde manier bijhoudt als sommige mensen mode of sport volgen, bent u al bekend met probiotica, die hard op weg zijn een van de belangrijkste voedingstrends van het decennium te worden.

Onze darm zit vol met miljarden goede bacteriën die ons immuunsysteem helpen reguleren. Wanneer bacteriën worden veranderd of vernietigd door antibiotica, medicijnen en een slechte levensstijl, kunnen ze genoeg degraderen om ziekte- en gezondheidsproblemen te veroorzaken. Probiotica kunnen gezonde darmbacteriën opnieuw bevolken door miljarden verschillende stammen van de flora toe te voegen, wat de vitaliteit verbetert en chronische ziekten helpt voorkomen.

In een notendop, probiotica zijn een van de meest populaire onderzoeksgebieden in de wereld van vandaag. Het probleem is dat de markt zo wordt overspoeld met opties (natuurlijke probiotica in gefermenteerd voedsel, regulier voedsel dat is versterkt met bacterieculturen, poeders, pillen, tabletten en capsules) dat consumenten zich overweldigd voelen en slechte beslissingen nemen.Daarom is het belangrijk om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van het onderwerp.

VOED JE ECOSYSTEEM

Wilt u uw darm in evenwicht brengen en uw immuniteit verbeteren, maar overweldigd door de keuzes? Hier is een eenvoudige inleiding over het kopen, opslaan en consumeren van probiotica.

ZOEK NAAR GEFERMENTEERD VOEDSEL

De gisting concentreert de voedingsstoffen van de planten, vooral de vitamines B en C, en ent de darm met een reeks nuttige insecten. De lijst met voedselopties is lang: yoghurt, miso, tamari, zuurdesembrood en kombucha zijn bijvoorbeeld gefermenteerde voedingsmiddelen die van nature probiotica bevatten. Zuurkool is een van de goedkoopste probiotica die je kunt kopen. Koop waar mogelijk natuurlijke zuurkool gefermenteerd in zout water, omdat voedsel geconserveerd in azijn (een samentrekkend middel) de niveaus van natuurlijk zuur in de darm kan veranderen.

WEES SELECTIEF BIJ HET KIEZEN VAN VOEDINGSMIDDELEN VERRIJKT MET PROBIOTICA

Alleen gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten van nature probiotica, maar voedselproducenten zijn op de kar gesprongen door nuttige insecten op een breed scala van voedingsmiddelen te spuiten, zoals granen, snackbars en brood. Wanneer probiotische kweken echter gescheiden zijn van hun oorspronkelijke bron en worden toegevoegd aan verwerkt voedsel, kunnen hun voordelen mogelijk niet worden overgedragen. Extreme temperaturen zijn voldoende om veel gezonde insecten te doden, dus de voordelen van probiotica aan gebakken goederen en ijs zijn twijfelachtig. In veel gevallen wordt het publiek misleid door voedselproducenten die graag willen profiteren van de wens van mensen om gezond te eten. “

KOOP EN BEWAAR PROBIOTICA-RIJK VOEDSEL IN GLAZEN POTTEN OF KERAMISCHE CONTAINERS

Vermijd metalen blikken omdat ze vaak aluminium bevatten, dat kan interageren met melkzuur in gefermenteerd voedsel en mogelijk gifstoffen kan aanmaken. En gekraste of zachte kunststoffen kunnen chemicaliën in uw voedsel filteren.

ANALYSEER UW KEUZES VAN VOEDINGSMIDDELEN EN SUPPLEMENTEN

Als u een specifieke gezondheidsuitdaging aanpakt, zoals spijsverteringsproblemen, kunt u kiezen voor het pad van probiotische supplementen. Als dat zo is, houd er dan rekening mee dat de voordelen van probiotica variëren van de ene stam tot de andere.Bijvoorbeeld, de soort die het prikkelbare darm syndroom bestrijdt is anders dan de stam die urineweginfecties voorkomt.

Het is een goed idee om de fabrikant van de aanvulling te raadplegen over ondersteunend onderzoek. Maar als uw belangrijkste doel eenvoudigweg het verbeteren van uw algehele gezondheid is, is het beter om voedingsmiddelen te kopen die rijk zijn aan hoogwaardige probiotica in plaats van een supplement, omdat u naast nuttige bacteriën veel macro- en micronutriënten krijgt. Je zult waarschijnlijk ook wat geld besparen in het proces.

KOOP DE BESTE SUPPLEMENTEN DIE U ZICH KUNT VEROORLOVEN

Denk er bij het overwegen van supplementopties aan dat probiotica gevoelig zijn voor temperatuur, vochtigheid en zuurstof, en dat de reis van de fabrieksvloer naar de dikke darm lang is. Overleving, en dus de werkzaamheid, hangt af van hoe de stammen worden gekweekt, opgeslagen, opgeslagen en verwerkt. Dit is niet het moment om centen te knijpen. Bekijk de websites van bedrijven om links naar gepubliceerde onderzoeken te vinden, consulteer gezondheidswerkers over hun favoriete merken en koop bij bedrijven die u vertrouwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *